Skip links

Almudena Lázaro, cofundadora de Vila Pickleball: «Les dones som innates en la capacitat d’aixecar-nos davant l’adversitat o qualsevol contratemps»

Ets dona, esportista i emprenedora, com has arribar fins a aquest punt?

Fa any i mig es va iniciar la meva vida d’empresària i va ser en una d’aquestes converses de sofà durant el confinament, ens adonem que volíem fer un canvi. Una lliçó que ens va donar la pandèmia perquè la nostra vida familiar va tenir un cop i ens preguntem: “Hem de fer alguna cosa que ens faci feliços des del minut zero”. I comencem a mirar el que podia ser. Una idea de negoci que englobés una mica els nostres pilars o valors com a família i descobrirem el pickleball. Un esport que ens va enamorar des del primer moment i començarem a mirar, mirar, mirar i ja som aquí. Ha estat dur, per va anar així, pim, pam.

Explica’ns que és el pickleball.

El pickleball és un esport de pala que prové dels Estats Units. Allí és l’esport que ja juguen més de 5 milions de persones. El pickleball està vivint un boom brutal com va ser el pàdel o el tennis en el seu moment. És un esport molt inclusiu i molt respectuós amb el company i aquesta persona que tens davant, el pickleball té una filosofia al voltant que ens va enamorar de veritat. Jugar és molt senzill perquè té unes normes molt simples que fa que tothom que comenci des del primer minut ja pugui gaudir del joc.

Quant a la competició, pots competir en tornejos internacionals, tornejos en l’àmbit de comunitat autònoma i fins tornejos entorn d’Europa. És l’esport!. Per a nosaltres és una mescla entre esports de pala, com el ping-pong o el bàdminton, perquè es juga en una pista de dimensions similars a les de bàdminton. Com a particularitat és molt noble com ho és el rugbi o el futbol americà, que sembla molt brusc i molt dur, però que darrere tenen una filosofia molt bonica.

On es pot practicar el pickleball?

Es practica en el nostre centre de Sabadell, on es troba el primer club indoor de Catalunya. En Vila Pickleball disposem de quatre pistes i es pot practicar de dilluns a diumenge en moltes hores al dia.

Per què vas decidir participar en els Talks?

Soc sòcia d’ADE Vallès i com a empresària i dona a ADE ja m’havien parlat d’aquestes xerrades. Em van convidar i em van semblar super interessants, estic encantada de participar i de poder compartir aquesta xerrada amb la resta de dones, que ens explicaran tot el que han aconseguit també. Estic molt contenta de ser aquí amb elles.

Fes-nos un resum de la teva participació en els Talks

Explico la meva experiència com a empresària en el món de l’esport. Si una emprenedoria és difícil ja de per sí, quan parles d’esport i d’un de nou, encara és més complex. Nosaltres partim de menys 10, perquè és un esport desconegut, per la qual cosa costa encara més. Som aquí amb molta il·lusió, amb molta energia i donant-ho tot perquè aquest esport arribi a quanta més gent millor, perquè és molt bonic i molt divertit.

Si haguessis de buscar un nexe comú entre dona, empresària i esportista, quin creus que seria?

La perseverança i la constància. A més, les dones tenim una cosa innata, la capacitat d’aixecar-nos davant l’adversitat o de tornar a animar-se davant qualsevol contratemps. Aquesta constància et fa continuar en el temps, aguantar i estar perquè el teu treball doni resultat. Potser és aquesta constància que tenim innata la que fa que som aquí, que aguantem i que obtinguem tot el que hem aconseguit les dones.

Fins a quin punt creus que és important aquest tipus de fòrums com el Talks del SC Trade Center que dona veu a les empreses?

Súper! Quan vaig començar, vaig mirar associacions on poder trobar dones com jo, que començaven amb una idea, potser desbaratada en aquest entorn on estem. Necessitava conèixer dones que havien passat pel que jo estava passant. És molt important que les dones que estan pensant en emprendre puguin venir aquí i veure’ns a nosaltres que ja ho hem fet.Fa any i mig tenia una altra feina, res a veure amb això i ho vaig canviar tot per aquest projecte.

Almudena Lázaro, cofundadora de Vila Pickleball: «Les dones som innates en la capacitat d'aixecar-nos davant l'adversitat o qualsevol contratemps»
Enviar
1
😁 et puc ajudar?
SC Trade Center
Hola, en què et puc ajudar?

Si estàs interessat en els nostres serveis i necessites més informació, només cal preguntar 😊