Skip links

Les pel·lícules i sèries basades en les TIC que no et pots perdre aquest estiu

Amb l’estiu arriben les vacances i el temps d’oci, però també la calor i altes temperatures. Una idea per a passar les hores més caloroses del dia, és dedicar part del nostre temps a veure pel·lícules i sèries i que millor si aquestes tenen relació amb la tecnologia i les TIC com a element clau en la trama. A més, existeixen opcions en totes les plataformes.

I és que veure pel·lícules i sèries durant l’estiu és una forma agradable d’entreteniment, alhora que se’ns presenta com una oportunitat per a descobrir noves històries, compartir temps amb la parella, els amics o la família i representa una font d’estimulació i d’inspiració. Repassem les nostres pel·lícules i sèries imprescindibles per aquest estiu:

Les pel·lícules que no et pots perdre aquest estiu:

 • The Imitation Game (Desxifrant Enigma): Basada en fets reals, la pel·lícula explica la història d’Alan Turing, un brillant matemàtic i criptògraf britànic. Turing lidera un equip durant la Segona Guerra Mundial per desxifrar el codi Enigma utilitzat pels nazis. És una pel·lícula emocionant que destaca la importància de la intel·ligència artificial i els avanços tecnològics en la història.
 • Ex Machina: Aquesta pel·lícula de ciència-ficció d’Alex Garland segueix a un jove programador que és seleccionat per a participar en un experiment d’intel·ligència artificial. La trama se centra en la interacció entre el programador i un robot amb intel·ligència artificial, qüestionant la naturalesa de la consciència i l’ètica en la creació de màquines intel·ligents.
 • Her (Ella): Dirigida per Spike Jonze, la pel·lícula es desenvolupa en un futur pròxim i explora la relació entre un escriptor solitari i un sistema operatiu d’intel·ligència artificial amb una veu femenina. A mesura que el protagonista s’enamora de la IA, es plantegen preguntes sobre la connexió humana i la dependència de la tecnologia en un món cada vegada més digitalitzat.
 • Blade Runner 2049: És la seqüela de l’aclamada pel·lícula de ciència-ficció “Blade Runner”. La història se situa en un futur distòpic on els humans coexisteixen amb replicants, androides gairebé indistingibles dels éssers humans. La pel·lícula examina temes d’identitat, intel·ligència artificial i ètica en un món dominat per la tecnologia.
 • Ready Player One: Dirigida per Steven Spielberg i basada en la novel·la d’Ernest Cline, aquesta pel·lícula ens transporta a un futur distòpìc on les persones busquen escapar de la realitat en un món virtual anomenat Oasi. La història segueix a un jove protagonista que s’embarca en una emocionant cerca en Oasi a la recerca d’un premi que podria canviar la seva vida.
 • The Social Network (La Xarxa Social): Dirigida per David Fincher, aquesta pel·lícula narra la història del naixement de Facebook i l’ascens meteòric de Mark Zuckerberg. Explora els secrets de la creació de la xarxa social més gran del món i les complexitats de les relacions humanes i l’èxit empresarial. Un drama captivador que ofereix una visió fascinant de la indústria tecnològica.

Les sèries de TV que no et pots perdre aquest estiu:

 • Atered carbon: Basada en la novel·la de Richard K. Morgan, aquesta sèrie de Netflix es desenvolupa en un futur on la consciència humana pot ser transferida a diferents cossos, coneguts com a “fundes”. El protagonista, Takeshi Kovacs, és un ex-soldat que és contractat per a resoldre un assassinat. La sèrie explora temes d’identitat, immortalitat i els efectes de la tecnologia en la societat.
 • Upload: Creada per Greg Daniels, aquesta sèrie de comèdia i ciència-ficció es desenvolupa en un futur on les persones poden “carregar” la seva consciència en una realitat virtual després de mort. Segueix les aventures d’un jove programador que es troba en una versió digital del més enllà mentre investiga la seva pròpia mort.
 • El col·lapse: Aquesta sèrie francesa, disponible a Filmin, presenta una visió aterridora i realista d’un col·lapse social i econòmic. A través d’episodis independents, la sèrie mostra diferents situacions i personatges enfrontant el caos en un món en crisi. Examina com la societat s’enfonsa i com les persones reaccionen en situacions extremes.
 • Silicon Valley: Aquesta comèdia de HBO segueix les desventures d’un grup de programadors que intenten fer realitat els seus somnis d’èxit en la indústria tecnològica de Silicon Valley. La sèrie ofereix una mirada satírica al món de les startups i aborda temes com la innovació, la competència i l’ètica empresarial.
 • Halt and Catch Fire: Ambientada en els anys 80 i 90, la sèrie narra la història de visionaris de la tecnologia que busquen revolucionar la indústria dels ordinadors personals. Explora l’evolució de la tecnologia i com flueix en les relacions personals i professionals.
 • Westworld: Aquesta sèrie de ciència-ficció de HBO es desenvolupa en un parc temàtic futurista poblat per androides anomenats “amfitrions”. La sèrie reflexiona sobre la intel·ligència artificial, l’ètica de la creació d’éssers sintètics i la naturalesa de la consciència humana.
 • Person of interest: Aquesta sèrie combina elements de ciència-ficció i thriller. Un programador milionari crea una supercomputadora amb la capacitat de predir crims abans que ocorrin. La sèrie examina temes com la vigilància, la privacitat i l’ús ètic de la tecnologia.
 • Black Mirror: Creada per Charlie Brooker, “Black Mirror” és una antologia d’episodis independents que exploren els aspectes foscos i distòpics de la tecnologia en la societat moderna. Cada episodi presenta una història diferent i planteja preguntes provocatives sobre com la tecnologia pot afectar les nostres vides.
Les pel·lícules i sèries basades en les TIC que no et pots perdre aquest estiu
Enviar
1
😁 et puc ajudar?
SC Trade Center
Hola, en què et puc ajudar?

Si estàs interessat en els nostres serveis i necessites més informació, només cal preguntar 😊