Skip links

Mar Rovira: “Abans es creia que si anaves al psicòleg era perquè tenies algun problema mental i ara s’ha entès que els psicòlegs estem per ajudar”

Entrevistem a Mar Rovira Rodríguez, llicenciada en Psicologia i Màster en Psicologia aplicada a l’Esport o l’Activitat Física i Teràpia Brainspotting. Rovira, que és exjugadora professional de bàsquet i entrenadora Nacional, va ser una de les ponents en la tercera edició de les SC Trade Center Talks, la sèrie de conferències del Trade amb la temàtica “Dones en l’esport: Salut”.

En l’esport, la psicologia ho és tot?

Actualment s’està donant molts importància al tema mental, però es tracta d’un tema sistèmic. Em refereixo al fet que el tema mental ha d’anar sempre acompanyat del físic, va tot junt.

Des que tu eres jugadora de bàsquet professional fins ara, com ha canviat la psicologia en l’àmbit de l’esport?

Ha canviat radicalment, sobretot en termes d’estigma. Abans es pensava que si anaves al psicòleg era perquè tenies algun problema mental i ara s’ha entès que els psicòlegs estem per ajudar a optimitzar el rendiment, regular-lo i estabilitzar-lo. Per tant, abans a tothom, i , fins hi tot a mi, em costava molt…de fet, jo no vaig fer ús de psicòleg esportiu. També durant els primers anys de la meva carrera com a psicòloga em costava molt i havia de fer un treball de convèncer. Ara, es molt diferent, perquè la gent busca i ve. Aquesta és la gran diferència.

Fins a quin punt és important que les esportistes, tan amateurs com professionals, tinguin el suport d’un especialista que els ajudi a arribar a les seves metes?

En l’esport professional es fonamental. Si vols aconseguir una fita molt exigent, quan més t’envoltis de gent professional de tots els àmbits, millor. El camí per arribar a l’objectiu serà més fàcil, arribar només és impossible. En referència al món amateur, és interessant per a definir bons hàbits, que aquests siguin saludables i aprendre a viure d’una manera més adaptativa.

Què és el que més valores en un esportista?

A mi m’agrada que siguin humilment ambiciosos, que siguin molt coherents amb els seus valors i que tinguin valors alineats amb els meus. Això és el que més valoro.

Les dones esportistes han de tenir una atenció psicològica diferent que els homes?

Aquesta es una pregunta controvertida. En el món professional atenc per igual a l’home esportista professional que a la dona esportista professional. Potser quan als equips en l’esport col·lectiu hi ha una petita diferència en temes de com es relacionen, però al final qui és esportista professional és igual si és home o dona.

Què et semblen les iniciatives tipus SC Trade Center Talks?

Tot el que sigui visualitzar, és fonamental. Després de la visibilització m’agradaria veure el següent pas que és que passin coses i que no solament parlem, sinó que ens donin aquests espais per a , amb la nostra visió, i poder impactar en la societat i en aquest cas, en l’esport.

Què et semblen les instal·lacions del SC Trade Center?

Molt molt bé. La veritat és que és la primera vegada que vinc, però tinc clar que tornaré. I de fet es una opció molt interessant perquè sempre estem fent esdeveniments i la del SC Trade Center és una molt bona localització.

Mar Rovira: “Abans es creia que si anaves al psicòleg era perquè tenies algun problema mental i ara s’ha entès que els psicòlegs estem per ajudar”
Enviar
1
😁 et puc ajudar?
SC Trade Center
Hola, en què et puc ajudar?

Si estàs interessat en els nostres serveis i necessites més informació, només cal preguntar 😊