Skip links

Treballar des de casa: Desvetllant els possibles efectes sobre la salut

L’auge del teletreball o el treball a distància ha comportat que moltes persones s’hagin vist immerses en una nova rutina de treball des de casa. Per aquest motiu és important saber i qüestionar-nos si el teletreball té impacte en la nostra salut i de quina manera. I és que treballar des de casa pot tenir conseqüències sobre la nostra salut física, mental i alhora sobre el nostre estat d’ànim.

  • Sedentarisme i manca d’exercici: Treballar des de casa comporta un estil de vida més sedentari, ja que la manca d’interaccions cara a cara i els desplaçaments diaris poden afectar negativament la quantitat d’exercici que rebem. Per això és crucial trobar maneres de mantenir-se actiu per contrarestar els desplaçaments fins a l’oficina o lloc de treball.
  • Desafiaments de la gestió del temps: La línia entre la vida professional i personal pot esborrar-se treballant des de casa molt fàcilment, un fet que pot desencadenar estrès i ansietat. Si succeeix això s’ha d’establir horaris clars, prendre pauses regulars i definir límits per mitigar les conseqüències.
  • Problemes ergonòmics: S’ha comprovat que el teletreball comporta moltes més hores de feina que la que es farien en les oficines convencionals. Les llargues hores davant de l’ordinador provoquen problemes ergonòmics com dolor d’espatlla i d’esquena especialment si no es disposa d’una cadira còmoda, una pantalla a l’altura dels ulls. A més s’han de fer les pauses necessàries per estirar-se.
  • Aïllament social: La falta de contacte social amb l’equip i els companys i companyes de treball pot arribar a afectar la salut mental. Per pal·liar aquest efecte s’ha de programar temps per a trobades virtuals amb col·legues que fàcilment es contrarestaria a l’oficina.
  • Exposició excessiva a pantalles digitals: Amb el treball remot i una major exposició prolongada a les pantalles d’ordinador i els dispositius es dispara la fatiga visual. Recordar fer pauses per descansar els ulls i ajustar la lluminositat de la pantalla pot contribuir a mantenir la salut ocular.
  • Desafiaments nutricionals: Estar a casa pot facilitar l’accés a menjars poc saludables i hem de tenir clar que és essencial mantenir una dieta equilibrada amb aliments nutritius cada dia. Treballant des de casa hauràs de planificar els àpats amb antelació i evitar els snacks poc saludables.

Els beneficis de treballar en una oficina

Desenvolupar la jornada laboral en oficines comporta beneficis destacables per a la salut i pel desenvolupament professional. Un exemple és treballar en entorns estructurats com són les oficines que ajuden a establir rutines i contribueixen a mantenir un equilibri entre la vida professional i personal. A més, les oficines estan equipades amb recursos, infraestructures, tecnologia i altres capaces d’estimular la creativitat i la innovació de l’equip. També la interacció amb els companys milloren les comunicacions i les col·laboracions i faciliten la resolució ràpida de possibles problemes.

En aquest mateix sentit, la relació directa amb superiors i companys veterans facilita l’aprenentatge i el creixement professional. Un altre factor a tenir en compte és que gaudir d’un lloc separat entre el treball i l’habitatge on es resideix, facilita el manteniment dels límits saludables. Si tu també vols beneficiar-te dels avantatges de treballar en unes oficines o espais compartits preparades i modernes, el SC Trade Center ofereix una gran diversitat d’espais de treball des de petites a grans oficines, fins a coworking amb la possibilitat de contractar segons les necessitats de cada empresa o autònom.

Treballar des de casa: Desvetllant els possibles efectes sobre la salut
Enviar
1
😁 et puc ajudar?
SC Trade Center
Hola, en què et puc ajudar?

Si estàs interessat en els nostres serveis i necessites més informació, només cal preguntar 😊