Skip links

Anna Llorella: “Quan veus que creuen la meta amb millors marques i evitant riscos per la salut, et dona una satisfacció brutal”

Anna Llorella de Sweanty ha estat una de les tres ponents que han participat en el darrer SC Trade Center Talks amb la temàtica Dones en l’Esport, Tecnologia i Innovació. Durant la seva intervenció, Llorella ha explicat el projecte que lidera: unes tires adhesives respectuoses amb la pell i intel·ligents, ja que poden recopilar informació a través de la suor i utilitzen aquesta mateixa com a font d’energia. L’enginyera ha explicat el projecte empresarial que impulsa conjuntament amb la seva sòcia, actualment “vivint l’aventura de portar-la al mercat i de portar-la als clients per millorar la vida de les persones”. Parlem amb ella sobre la importància de la innovació i la tecnologia en l’entorn esportiu, però també a escala social.

Aquesta tecnologia està molt enfocada a esportistes, però també hi ha persones amb certes problemàtiques que se’n poden beneficiar.

Ara com ara, mesurem l’estat d’hidratació de les persones i hi ha molts sectors que pateixen deshidratació, un d’ells és l’esport, i és el que primer ens enfoquem, perquè creiem que és el mercat més adient per començar. Els altres sectors vulnerables, com són les persones d’edat avançada edat, els neonats i treballadors exposats a segons quines problemàtiques també. Estem veient com cada any existeixen més casos de deshidratació, i més amb aquestes onades de calor. La deshidratació està començant a ser un problema global i durant els mesos d’estiu preocupa els països desenvolupats.

Com se us acut dissenyar una tireta per testar la suor i tractar la deshidratació?

Vam començar veient que la tecnologia era prometedora, que era robusta i vam valorar quines sortides podíem oferir. I oferia una millora en el que hi havia actualment, i solucions innovadores. Llavors vam veure que aquest era l’objectiu i que aquí la nostra tecnologia podia portar una solució que ara no hi era.

Quina acceptació està tenint el vostre producte?

Molt bona, està sent tot un procés, de moment no estem venent la tireta per internet, estem fent testos de suor com un servei molt més personalitzat. Està sent molt gratificant per l’acceptació dels clients perquè tots noten una gran millora després d’utilitzar-lo i veure quines sals minerals i quina hidratació necessiten després de competir i entrenar. Quan veus que creuen la meta en millors condicions, més contents, en millors marques i evitant riscos per la salut, et dona una satisfacció brutal.

Com funciona aquest giny?

Ara mateix ens desplacem al lloc de l’entrenament, prenem una mostra de suor i amb aquesta mostra de suor i certes dades els fem plans d’hidratació. Aquests plans d’hidratació al final són mesures preventives que asseguren una bona hidratació durant tota la pràctica esportiva. En pocs mesos llençarem al mercat el primer producte escalable. Serà una tireta que es col·lectarà amb el telèfon mòbil, anirà registrant dades i les llegirà. El mòbil indicarà quanta aigua i quanta sala has perdut per fer plans a mida.

En quins esports es recomana el test de suor?

Hi ha alguns esports que està més indicada que en altres l’ús de la tireta. Sobretot aquells esports d’alta intensitat i de duracions llargues. Si parlem de disciplines podríem parlar del trail, maratons…, tenim molts clients que són triatletes. Un esforç entre una hora i mitja o dues hores té sentit a utilitzar la tireta, perquè quan faci un pla després, es notarà millor.

Què li sembla aquest tipus d’iniciatives que parlen de dones i esport i en aquest cas innovació?

Nosaltres estem molt agraïdes. Aquest tipus d’esdeveniments i reconeixements són els que ens dona forces. Quan portes a terme un projecte així passes moments alts i moments baixos, però hem de continuar amb la persistència i lluitant. Aquest suport i reconeixement ens ajuda moltíssim. També les dones som menys en aquest món, tant en el món de l’empresa com en el món de l’esport, i està bé que ens fem veure i que siguem exemple per altres.

Què et sembles les instal·lacions del SC Trade Center?

Em sembla que hi ha moltes empreses i veig molta informació de les activitats que es fan pel que ha de ser un lloc amb moviment.

Anna Llorella:
Enviar
1
😁 et puc ajudar?
SC Trade Center
Hola, en què et puc ajudar?

Si estàs interessat en els nostres serveis i necessites més informació, només cal preguntar 😊