Skip links

L’ús de la innovació i la tecnologia en el món de l’esport arriba a les SC Trade Center Talks

Les SC Trade Center Talks, la sèrie de xerrades que pretenen donar veu a les dones vinculades a l’àmbit de l’esport per compartir les seves vivències i experiències, han tornat de nou al SC Trade Center, centrant-se en els temes relacionats amb les dones, l’esport, la tecnologia i la innovació. 

La directora del SC Trade Center, Alexia Porqueras, ha donat el tret de sortida de la xerrada, destacant que al SC Trade Center “busquem desenvolupar activitats que tinguin un impacte directe en la vida quotidiana”.

A la xerrada també ha participat el regidor d’Empresa, Innovació i Internacionalització i Energia de l’Ajuntament de Sant Cugat, Albert Salarich, que ha indicat que iniciatives com les Talks “aporten per fer una millor societat i cobreixen necessitats” i ha exposat que la innovació “genera activitat economica”. El periodista esportiu de TVE, Marc Martín, s’ha encarregat de presentar i portarel fil conductor de la conferència.

Les ponents de les SC Trade Center Talks

L’ús de la innovació i la tecnologia en el món de l’esport arriba a les SC Trade Center Talks, sctradecenter.es

En la seva intervenció, Anna Llorella de Sweanty ha explicat el projecte que lidera: unes tires adhesives respectuoses amb la pell i intel·ligents, ja que poden recopilar informació a través de la suor i utilitzen aquesta mateixa com a font d’energia. L’enginyera ha subratllat que aquesta solució innovadora i tecnològica es va desenvolupar en un entorn públic i que a l’hora de fer-la servir, s’implementa un seguiment personalitzat per als esportistes i es dissenya un pla d’entrenament molt precís. També ha afirmat que en el futur “els sensors evolucionaran per a mesurar el ritme cardíac i altres paràmetres amb finalitats preventives”.

També durant la ponència, la preparadora física de pilots de motociclisme a nivell nacional i internacional, Míriam Cribillés, va destacar que el motociclisme és una disciplina molt exigent i que els pilots comencen quan són nens, afrontant desafiaments que normalment no es corresponen a la seva edat. Cribillés ha compartit la seva experiència com a instructora i com ha anat canviant la preparació dels pilots, incloent-hi aspectes psicològics i formatius. Igualment, va subratllar la importància de la innovació, com un simulador que millora la part mental i psicològica dels pilots. Va revelar que actualment treballa amb 25 pilots de diferents edats, incloent-hi una nena de 7 anys. Va predir que l’evolució del pilotatge se centrarà en l’optimització de les tècniques i el desenvolupament de l’habilitat física.

Isabel Domingo, podòloga especialista en esportistes, va parlar sobre l’ús de la tecnologia en la seva àrea, destacant la utilització d’un làser que alleuja el dolor i millora la qualitat de vida. Ha compartit com va entrar en aquest camp després de patir una lesió jugant a tenis i ha repassat els avanços notables amb tecnologia. En la mateixa direcció ha volgut referenciar que els podòlegs no només tracten problemes als peus, sinó també a altres parts del cos com els genolls i l’esquena i ha predit que en el futur, les plantilles es crearan mitjançant la tecnologia d’impressió 3D.

Al final de la sessió, les tres dones van coincidir en “la importància de la innovació i la confiança en un mateix per impulsar projectes com els seus.”

L’ús de la innovació i la tecnologia en el món de l’esport arriba a les SC Trade Center Talks, sctradecenter.es

La xerrada compta amb el TOTMedia com a mediapartner, la col·laboració de Teca Sabat, Elia Garden, Navalles i Crossfit Lynx i el suport de l’Ajuntament de Sant Cugat, ADE Vallès, Sant Cugat Empresarial i Xarxa de Dones. El cicle, que es va estrenar el gener de 2023, està coorganitzat pel SC Trade Center, Cercle de Mares Qgat i M&M Crew.

L'ús de la innovació i la tecnologia en el món de l'esport arriba a les SC Trade Center Talks
Enviar
1
😁 et puc ajudar?
SC Trade Center
Hola, en què et puc ajudar?

Si estàs interessat en els nostres serveis i necessites més informació, només cal preguntar 😊